Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تورم، بیکاری و اشتغال به دلیل بی‌عرضگی‌ها و سوء مدیریت است، گفت: ما چه کم داریم؟ یک مجری باعرضه باید باشد تا جلوی این زالوصفت‌ها را بگیرد.

سیدمصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز (پنجشنبه) در جمع نمازگزاران مسجد امام حسن (ع) قیامدشت، با اشاره به تحریم پیامبر اکرم (ص) و یاران ایشان در شعب ابیطالب اظهار داشت: اینهایی که امروز تحریم می‌کنند از کافران و مشرکان یاد گرفتند و شاگردان آنها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیغمبر و مسلمانان را در شعب ابیطالب مورد تحریم قرار دادند و حتی نمی‌گذتشتند یک تکه نان به آنها برسد.
وی با تاکید بر اینکه تحریم امروز ایران عزیز توسط آمریکایی‌ها چیز نو و جدیدی نیست، افزود: پیامبر اکرم (ص) در صدر اسلام هیچگاه در مقابل این فشارها تسلیم نشدند و تن به مذاکره ندادند، چون ایمان داشتند و می‌دانستند باید رسالت خود را درست انجام دهند. بنابراین باید مقاومت کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر این باور است که در شرایط سخت تحریمی ایران توسط دشمن باید سعی کنیم مثل یاران پیامبر در شعب ابیطالب رفتار کنیم؛ یعنی همدردی و ایثار کنیم.
میرسلیم با تاکید بر اینکه اگر الطاف الهی در طول این ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران نبود در مقابل سختی‌ها و فشارها تاب نمی‌آوردیم، گفت: تا زمانی که خلوص در بین مردم وجورد دارد، جمهوری اسلامی در برابر فشار و سختی دشمنان کم نخواهد آورد و نیاز به دریوزگی با بیگانگان نیست.
وی در ادامه به اشکال مختلف نفاق و چهره‌ منافقین اشاره و خاطرنشان کرد: در صدر اسلام افرادی بودند که به ظاهر می‌گفتند با پیامبر هستند، اما در هر جنگی که صورت می‌گرفت، می‌رفتند و با دشمنان سازش می‌کردند.
عضو هیأت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ترور سردار شهید سلیمانی و اعتراف صریح دونالد ترامپ در ترور ایشان اظهار کرد: در این شرایط، به سفیر سوئد پیشنهاد کرده‌اند که جایزه صلح نوبل به یکی از ایرانی‌هایی که جزو گروه اصلاح‌طلبان نیز هست، داده شود و سفیر سوئد هم گفته که اصلا جایزه دست ما نیست و دوم اینکه این فرد کاره‌ای نیست. به نظر ما کسی که باید پیشنهاد می‌دادید، سپهبد سلیمانی بود.
میرسلیم گفت: قطعا شهید سردار سپهبد سلیمانی به بشریت خدمت و به دنیا کمک کرد، اما اینکه چرا عده‌ای با چهره نفاق به دنبال مسائل دیگر هستند، جای تعجب دارد.
وی با بیان اینکه حقیقت وجودی آمریکا دشمنی با اسلام و انقلاب اسلامی است، اذعان داشت: عده‌ای هنوز می‌گویند برویم مذاکره کنیم؛ در حالی که زودتر از موعد، برجام را به اجرا گذاشتند و تاسیسات هسته‌ای ما را تعطیل کردند، اما دیدید که ترامپ چگونه به سر برجام زد و آن را پاره کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اگر زمانی که ترامپ برجام را پاره کرد، ما رای آورده بودیم آن وقت می‌گفتند ببینید این‌ها کاری کردند که برجام را پاره کنند، اما خدا رو شکر آقایان بودند و دست کثیف آمریکا در مقابل خود آنها رو شد.
میرسلیم افزود: ذات آمریکا با جمهوری اسلامی ایران و انقلاب سازگار نیست و نمی‌توانند ببیند ملت ایران سرپای خود ایستاده و مقاومت می‌کند. سوریه و عراق و موشک بهانه است. آنها می‌خواهند ظلم خودشان بر قرار باشد، اما ما را ذلیل می‌خواهند.
وی با طرح این پرسش که از آمریکا و اروپا چه خیری نصیب ایران شده است، خاطرنشان کرد: دشمنان ۴۱ سال است که ما را رنج و عذاب داده‌اند و انواع دشمنی و توطئه‌های این‌ها را دیده‌ایم. این‌ها انواع و اقسام روش‌ها را برای تضعیف ما بکار گرفته‌اند. کدام ایرانی با وجدان، شرف و حیثیت می‌تواند بپذیرد که خیری از سوی این‌ها نصیب ما شود؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما تا آن روزی که بنده خالص خدا باشیم، جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. مطمئن باشید که مشکلات دقیقا از جایی شروع می‌شود که ملت ما خدا را فراموش کند.
میرسلیم با بیان اینکه تورم، بیکاری و اشتغال به دلیل بی‌عرضگی‌ها و سوء مدیریت است، گفت: ما چه کم داریم؟ یک مجری باعرضه باید باشد تا جلوی این زالوصفت‌ها را بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از علائم نفاق، دروغ است، گفت: برخی‌ها آنچنان زیبا حرف می‌زنند که انسان به شگفتی می‌افتد و کلام او انسان را به تعجب می‌اندازد، اما رفتارشان ضددین است. دروغگویی، بدقولی و خیانت در امانت از چهره‌های نفاق است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به نمازگزاران تاکید کرد: شما مردم، اداره کشور را به عنوان امانت به دست نمایندگان داده‌اید اما آنها کارهای دیگری می‌کنند. خدا را شکر شورای نگهبان ۹۰ نفر آنها را رد صلاحیت کرد؛ این‌ها باید از حق مردم دفاع کنند. آن امانتی که مردم به شما سپردند را چکار کردید.
میرسلیم با اشاره به این جمله که ما باید مدیرانمان را از خارج از کشور وارد کنیم،گفت: اگر وزیر ما چنین اعتقادی دارد، این وزیر جز منافق نام دیگری ندارد. چقدر توهین می‌کنید شما؟
وی با تاکید بر اینکه عده‌ای اسلام، قرآن، اهل بیت، امام(ره) و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و سردار شهید سلیمانی را ابزار قرار می‌دهند، گفت: چه کسی گفته اگر کسی مدتی با امام و رهبری باشد تا آخر عمر بیمه شده‌ است؟ ما بسیاری از افراد نزدیک به پیامبر (ص) را داشتیم که منافق از آب در آمدند. در فتنه ۸۸ دیدیم افرادی که نزدیک به امام (ره) بودند، می‌خواستند چه بلایی سر کشور بیاورند.
وی گفت: بعضی‌ها مراجع تقلید و ائمه جماعات، ارکان نظام را ابزار خود قرار می‌دهند تا مردم را فریب دهند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: شعب ابیطالب سیدمصطفی میرسلیم قیامدشت عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شعب ابیطالب عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۸۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»

خبرگزاری تسنیم قرار است در پرونده‌ی «دهه‌ی رکود، عبرت، تجربه» به تفصیل و در گفتگو با صاحبنظران و کارشناسان به بررسی وضعیت اقتصاد ایران در دهه‌ی ۹۰، دلایل و ریشه های افول اقتصاد در این دهه و راه‌حلهای جبران این خسارت در سالهای پیش رو بپردازد. - اخبار اقتصادی -

گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم- 

وقتی میان فعالان اقتصادی از دهه‌ی 1390 شمسی سخن به میان می‌آید، تصویر یک دهه «عقب‌ماندگی»، «تعطیل نسبی مسائل اقتصادی» و «انباشت چالش‌های اقتصادی» در ذهن‌هایشان نقش می‌بندد و زمانی که می‌خواهند در موردش صحبت کنند، هر یک از زاویه‌ای آسیب‌های این دهه را بر می‌شمرند: از وضعیت نامناسب شاخص‌های کلان اقتصاد تا رکود در کسب‌و‌کارهای خرد و کلان، از آسیب‌های تشدید تحریم‌ها تا انفعال دولت‌ها در برابر تحریم و بی‌توجهی به برنامه‌ها و سیاست‌های «خنثی‌کردن اثر تحریم‌ها».

تاجران زبده و پژوهشگران اقتصاد بین‌الملل نیز از «شرطی‌کردن اقتصاد» نسبت به مذاکره با غرب می‌گویند و بی‌توجهی به سیاست اصولی «ترجیح شرق به غرب»؛ آن هم درست در دهه‌ای که قدرت اقتصادی در حال انتقال از غرب به شرق بود. دهه‌ی 1390 چه بود و چه مختصاتی داشت؟ آن دوران تمام شده یا دهه‌ی جدید، دهه‌ی 1390 جدیدی است!؟  

افول شاخص‌های کلان

میانگین رشد اقتصادی دهه‌ی 1360 -با وجود آثار انقلاب و مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی- برابر با 4.3 درصد بود. این شاخص در دهه‌ی 1370 برابر با 3.1 درصد و در دهه‌ی 1380 برابر با 4.4 درصد بود. میانگین رشد اقتصادی پس از انقلاب (از 1360 تا پیش از آغاز دهه‌ی 1390) نیز برابر با 3.9 درصد بود. این در حالی است که میانگین رشد اقتصادی در دهه‌ی 1390 به 0.9 درصد کاهش یافت.

درآمد ملی سرانه که در سال 1390 برابر با 8.1 میلیون تومان بود در سال‌های پس از آن کاهش یافت؛ تا جایی که میانگین درآمد سرانه در این دهه به 7.4 میلیون تومان (به قیمت ثابت سال 1390) رسید. فقر مطلق که از 46.8 درصد در سال 1989 میلادی (تقریباً معادل سال 1368؛ سال پایانی جمگ تحمیلی) به 12.3 درصد در سال 2011 میلادی (تقریباً معادل سال 1390 شمسی) رسیده بود، در دهه‌ی تعطیل اقتصاد ایران دوباره افزایش یافت و به 21.9 درصد در سال 2020 میلادی (تقریباً معادل 1399 شمسی) رسید؛ به عبارت دیگر قدرت خرید عموم مردم در این دهه آب رفت و فقر مطلق نیز تقریباً دو برابر شد.

تحریم و انفعال

در تحلیل دهه‌ی 1390 نمی‌توان از نقش تحریم‌ها غافل شد؛ تشدید تحریم‌های ظالمانه از ابتدای دهه‌ی 1390 به این سو حتماً به اقتصاد ایران آسیب زد اما انفعال سیاست‌گذار در برابر تحریم‌ها نیز نقش تعیین‌کننده‌ای در نتیجه -یعنی افول شاخص‌های کلان اقتصادی- داشت.

کاهش وابستگی اقتصاد به نفت در دهه‌ی 1390، نه یک سیاست مطلوب سیاستگذار بلکه همواره اجبار بود. از دل همین اجبار بود که کلان‌ایده‌ی «مذاکره برای رفع تحریم‌ها» و «رفع‌تحریم به مثابه حل همه‌ی مشکلات از آب خوردن تا بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی» زاییده شد.

سیاستمدارِ عادت‌کرده به زیستِ نفتی که نظم آمریکایی جهان را نیز پذیرفته بود، حتی به‌زور هم حاضر به ترک اعتیاد اقتصاد ایران به نفت نبود. می‌خواست دوباره ذیل نظم آمریکایی، نفت بفروشد و گرد و غبار ضعف کارآمدی مدیریت و سیاست‌های اقتصادی‌اش را زیر فرش درآمد نفتی پنهان کند. «برجام» را تجربه کرد و با خروج آمریکا از برجام، سرش به سنگ خورد. از این منظر، دهه‌ی 1390 را باید دهه‌ی تجربه و عبرت نیز نامید. سیاستمدار در این دهه، عملاً اقدام جدی‌ای برای درمان عیوب ساختاری اقتصاد ایران از جمله تصدی‌گری افراطی دولت، بودجه‌بندی معیوب و نامتوازن، وجود هزینه‌های زائد و مسرفانه و ...  نکرد.

تغییر نظم بین‌الملل

از دیگر ویژگی‌های مهم دهه‌ی 1390 نیز سرعت گرفتن تغییر نظم بین‌المللی بود. در این دهه قدرت اقتصادی به مرور از غرب به شرق -به‌طور خاص آسیا- منتقل شد. در سال 2011 تولید ناخالص داخلی آمریکا (بر اساس دلار برابری قدرت خرید) معادل 15600 میلیارد دلار و تولید ناخالص داخلی چین برابر با 13740 میلیارد دلار بود. در سال 2017 ورق برگشت و اقتصاد چین از اقتصاد آمریکا بزرگ‌تر شد. تولید ناخالص داخلی چین در 2024 برابر با 35290 میلیارد دلار است در حالی که این شاخص برای اقتصاد آمریکا برابر با 28780 میلیارد دلار است. رشد اقتصادی هند و سایر اقتصادهای نوظهور آسیایی نیز مشابه بود.

در میانه‌ی این تغییر نظم مهم در دهه‌ی 1390، دولت در ایران عملاً روابط اقتصادی با شرق را از اولویت خارج کرد و تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد مذاکره با غرب برای رفع تحریم‌ها گذاشت. رای آوردن ترامپ در ایالات متحده، قدرت گرفتن بن‌سلمان در عربستان، کرونا و سقوط قیمت نفت را نیز باید به لیست اتفاقات شاخص این دهه اضافه کرد.

درس‌هایی برای آینده

خلاصه اینکه در دهه‌ی 1390 یک دهه «رکود»، انباشت چالش‌های اقتصادی و تعطیل نسبی مسائل اقتصادی را شاهد بودیم. در عمل دولت‌ها در اقتصاد داخلی، اصلاح «عیوب ساختاری» را به‌تعویق انداختند و در نسبت اقتصاد ملی با دنیای خارج، بدون توجه به تغییر نظم بین‌الملل تمام تخم‌مرغ‌ها را در سبد مذاکره با غرب برای «رفع تحریم» گذاشتند و استراتژی «خنثی‌سازی اثر تحریم» را  کنار گذاشتند؛ در حالی که در ابتدای دهه، با ابلاغ «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» راه‌ها نشان داده شده بود و در انتهای دهه نیز در «بخش اقتصادی بیانیه‌ی گام دوم»، مجدداً بر آن‌ها تاکید شد. در واقع سیاستگذار در این دهه دست به «تجربه‌»‌ای خارج از سیاست‌های کلی نظام زد و درس «عبرت»ی برای دهه‌های پیش رو شد.

حال آیا ما از تجربه‌های دهه‌ی 1390 درس خواهیم گرفت!؟ گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم قرار است در پرونده‌ی «دهه‌ی رکود، عبرت، تجربه» به تفصیل و در گفتگو با صاحبنظران و کارشناسان به بررسی وضعیت اقتصاد ایران در دهه‌ی 90، دلایل و ریشه های افول اقتصاد در این دهه و راه‌حلهای جبران این خسارت در سالهای پیش رو بپردازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • ادعای میرسلیم درباره حرکت اطرافیان خلخالی
  • لبه تیغ
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان (فیلم)
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H۶
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی