Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@01:21:21 GMT

۵۰۰ برنامه در ۱۱۰ ایستگاه مهربانی برگزار می شود

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۶۶۲۲۳

۵۰۰ برنامه در ۱۱۰ ایستگاه مهربانی برگزار می شود

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری گفت: در راستای شادی ولادت پیامبر(ص) و امام جعفر صادق(ع) ۵۰۰ برنامه در ۱۱۰ ایستگاه مهربانی برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و‌معارف خبرگزاری شبستان، سعید اوحدی امروز یکشنبه (چهارم آذر ماه) در همایش بزرگ یاران صلوات که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، گفت:  بزرگترین افتخار ما این است که عضو خانواده یاران صلوات باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری افزود: با تولد پیامبر(ص) و امام جعفر صادق(ع) زیباترین و بزرگترین هدیه الهی نصیب عالم بشریت شده است، حضور پرشور مردم در مراسم شادی پیامبر(ص) فضای معنوی را ایجاد می کند که می توان از آن در راستای اهداف اسلام استفاده کرد.


اوحدی با بیان اینکه پیامبر(ص) همه وجود خود را فدا کردند که انسان ها همه در مسیر سعادت قرار بگیرند، اظهار کرد: در راستای شادی ولادت پیامبر(ص) و امام جعفر صادق(ع) ۵۰۰ برنامه در ۱۱۰ ایستگاه مهربانی برگزار می شود.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با بیان اینکه مردم ما نسبت به ارزش های مقدس پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) حساس هستند، عنوان کرد: ظرفیت بنیاد بین المللی صلوات بسیار زیاد است امید که سال آینده این جشن در سالن ده هزار نفری برگزار شود.


وی با اشاره مناسبت بسیج در این هفته، ابراز کرد: به طور قطع یاران صلوات همه بسیجی هستند همچون بسیجیان شهید دوران دفاع مقدس و مدافعان شهید فاطمیون، زینبیون، حیدریون که ان سوی مرزها مقابل فتنه خون دادند که ما امنیت و ارامش داشته باشیم.
اوحدی با بیان اینکه امروز وحدت حول محور محبت پیامبر(ص) ریسمان محکمی برای مسلمانان است که باید به ان چنگ بزنند، گفت:  قران می فرماید قدر پیامبر(ص) خود را بدانید او کسی است که وقتی می دید امت در رنج است غم عالم بر قلب او فرود می امد. در وجود خود بررسی کنیم ما تا چه حد غم برادران خود را به دل داریم.

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: مشهد هفته وحدت شیراز شبستان یزد ارومیه مقام معظم رهبری سنندج آذربایجان غربی حسن روحانی هفته بسیج پیامبر مهربانی سعید اوحدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۶۶۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و هویت‌بخشی به محله

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتقا و رسیدگی به فضاهای عمومی  به ارتقا هرچه بیشتر زندگی عمومی در شهرها و محله‌ها می‌شود مساجد یکی از فضاهای عمومی هستند که با درگیری هرچه بیشتر شهروندان باعث هویت بخشی به شهر و محله می‌شود.  

محسن الويری (مدرس دانشگاه باقرالعلوم(ع)) در مقاله‌ای با عنوان «رويکردی تاريخی به مسجد به‌عنوان الگوی جامعه دينی و هويت‌بخش محله»  به این موضوع اشاره می‌کند که مسجد به معنی سجده‌گاه در اصطلاح شرعی به مکانی اطلاق می‌شود که برای نماز خواندن همه مسلمانان وقف شده باشد و مسجد علاوه بر مرکزیت برای عبادت، محلی برای نشان دادن هماهنگی بیشتر و همبستگی مردم برای رسیدن به اهداف الهی و انسانی است.

* مساجد و تاثیر آن برآداب شهروندی

 به زعم این پژوهشگر تاسیس مسجد از سوی پیامبر (ص) بلافاصله پس از ورود به شهر مدینه، تنها اقدامی نمادین برای نشان دادن جوهره عبودی جامعه و حکومت در اندیشه اسلامی نبود؛ بلکه با مروری بر متون دینی و تاریخی، چنین به نظر می‌آید که مسجد به عنوان نخستین فضای کالبدی شهری، الگو و ماکتی بود برای آنچه پیامبر (ص) در سطح کلان جامعه تعقیب می‌کردند.

یعنی پیامبر (ص) نخست الگویی از جامعه مطلوب و آرمانی اسلامی را در مقیاسی کوچک به نمایش گذاشتند تا مسلمانان ضمن یافتن نگاهی کلان نسبت به افق آینده، به تدریج و در فضای فراهم آمده در مسجد با احکام و معارف دینی آشنا شوند، متناسب با آموزه‌های دینی تربیت شوند و با آداب شهروندی در یک جامعه دینی انس بگیرند.

* مهمترین کارکرد مساجد

این پژوهشگر توضیح می‌دهد که بعدها مسلمانان با تأسی به پیامبر (ص) بنای شهرهای جدید مانند کوفه، بصره و قاهره را با ساختن مسجد آغاز کردند. مسجد از همان آغاز پیدایش در عصر پیامبر (ص) کارکردهای مختلفی داشت. مهمترین این کارکردها به رغم فراز و نشیبی که در گذار تاریخ یافته است، چنین است: کارکرد عبادی؛ کارکرد آموزشی؛ کارکرد فرهنگی و ارتباطاتی؛ کارکرد سیای و کارکرد اجتماعی.

الویری در ادامه این پژوهش توضیح می‌دهد که این کارکردها به ویژه با تکیه بر تجربه تاریخی، نمایانگر گونه‌ای خاص از تعامل بین انسان و خدا و نماد بیرونی جامعیت دین و تجسم جایگاه عبادت و علم به مثابه دو بال تعالی انسان ها در تفکر دینی است.

این پژوهشگر اینگونه جمع‌بندی می‌کند که جامه تحقق پوشیدن توسعه محله‌ای متناسب با باورهای دینی و ظرفیت‌ها و ضرورت‌های برخاسته از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی، نیازمند بازتعریف رسالت، نقش و کارکردهای مساجد محله با رعایت یکسانی‌ها و تفاوت‌های آن با مساجد جامع به ویژه از نظر گستره عمل بر اساس آموزه‌های دینی و ژرف‌کاری در تجربه تاریخی است و بر این اساس تمامی امور مربوطه به مساجد مانند معماری، اجزاء، کارگزاران، درآمدها و هزینه‌های آن نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند ۱۴۰۲ برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • ملاصدرا و محبت کردن
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • جلسه جمع‌بندی طرح‌های سفر استانی رییسی به استان قم برگزار شد
  • رئیسی به قم می‌رود
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • اساتید دانشگاه سرآمدان فرهنگی جامعه هستند
  • مترو قم به ایستگاه پایانی بهره‌برداری نزدیک می‌شود